Oletko alkanut pohtimaan kosmetiikkasi eettisyyttä?

Cruelty free -kosmetiikasta on tulossa yhä suositumpaa ja se on saanut vuosi vuodelta enemmän jalansijaa. Tässä postauksessa kerromme:

  • Mitä on Cruelty Free -kosmetiikka
  • Miksi Cruelty Free -kosmetiikka on tärkeää
  • Esittelemme COSSAn valikoiman Cruelty Free -tuotteita. 


Mitä on Cruelty Free kosmetiikka? 

Cruelty free -kosmetiikka on meikkejä, hiustenhoitotuotteita, ihonhoitotuotteita ja muita tuotteita, joita ei ole testattu eläimillä. Vaikka tämä käsite saattaa tuntua itsestään selvältä, eläinkokeita tapahtuu edelleen, etenkin kolmannen osapuolen kautta. Kiinassa eläimillä testaaminen on joissain tilanteissa jopa pakollista kun taas EU:ssa eläinkokeet on kielletty. Cruelty Free -sertifikaatti varmistaa, ettei tuotetta tai sen ainesosia ole testattu eläimillä. Cruelty Free -sertifiointia brändi tai tuote ei voi saada, mikäli tuotetta myydään Kiinaan. 

 

Mitä eläinkokeet ovat ja miksi niitä tehdään? 

Eläimillä testaamista perustellaan turvallisuusperiaattein. Testaamalla tuotetta tai ainesosaa eläimellä ennen sen käyttöä ihmisillä varmistetaan, ettei tuotteella ole haitallisia terveysvaikutuksia, kun ihmiset käyttävät tuotetta. Tällaista testausta on käytetty vuosisatojen ajan kaikkeen lääkkeistä kosmetiikkaan. On selvää, että eläimillä testaaminen aiheuttaa tuskaa eläimille. Yleisimpiä testeissä käytettäviä eläimiä ovat hiiret, rotat, kanit ja marsut.

Monet yritykset ovat alkaneet luopua eläinkokeista eettisten huolenaiheiden ja tekniikan kehityksen vuoksi. Nykyteknologia tarjoaa tarkempia ja luotettavampia testejä ilman eläimiä. Teknologian kehitys on muuttanut vanhoja käytäntöjä, mikä on huippua! Eläinkokeista myös puhutaan enemmän, mikä on muuttanut testien toteuttamista parempaan suuntaan. Myös Kiinassa eläinkokeet ovat keskustelun aihe ja lakeja on muutettu asian parantamiseksi.


COSSAn Cruelty Free -kosmetiikka

Kun tietoisuus eläinten hyvinvoinnista on lisääntynyt, on myös lisääntynyt tarve eettisille käytännöille tuotetestauksessa ja markkinoille on tuotu Cruelty Free -kosmetiikkatuotteita jotka varmistavat eläinten hyvinvoinnin tuoteprosessissaan. Cruelty Free -tuotteiden ansiosta kuluttajat voivat tietää, että heidän ostoksensa eivät aiheuta minkäänlaista kärsimystä tai vahinkoa eläimille. Nämä COSSAlla myynnissä olevat tuotteet ovat cruelty free -sertifioituja. Kuitenkaan se, että tuotetta ei ole sertifioitu ei automaattisesti tarkoita, että tuotetta olisi testattu eläimillä. Kuten mainittu, asia ei ole yksinkertainen. Mutta jos haluat täysin varmistua eläinkokeettomuudesta, Cruelty Free -sertifikaatti auttaa.


Pulpe De Vie

Silmänympärysvoide

Geelivoide

Tehokosteuttava kasvovoide

Hiusnaamio

Puhdistusvaahto


Whamisa

Seeds Hydro geelinaamio

Deep Rich Toner kangasnaamio


Lily Lolo (PETA -sertifikaatti)

Mineraalimeikkipuuteri

Mineraaliaurinkopuuteri


BYBI Beauty

Puhdistusöljy

AHA-Tonic kasvovesi

Seerumisetti


Green Skincare

Kasvovesisuihke


Unique Beauty

Shampoo ja hoitoaine värikäsitellyille hiuksille


Faith In Nature

Hajusteeton shampoo ja hoitoaine

Aloe Vera shampoo ja hoitoaine


Vita Liberata

Beauty Blur kasvovoiteet

NKD SKN itseruskettavaMiksi minun pitäisi valita Cruelty Free-kosmetiikka? 

Cruelty Free -kosmetiikan valitseminen auttaa tukemaan yrityksiä, jotka ovat päättäneet olla testaamatta tuotteitaan eläimillä. Lisäksi ostamalla Cruelty Free -meikkejä voidaan vähentää eläinkokeisiin vuosittain käytettävien eläinten määrää, sillä yhä harvemman yrityksen on turvauduttava eläinkokeisiin, jos tarpeeksi moni kuluttaja valitsee Cruelty Free -tuotteita eläimillä testattujen tuotteiden sijaan.  

 

Oletko valmis vaikuttamaan kestävällä tavalla kosmetiikan maailmaan?

COSSA on kosmetiikkavastuullisuuden edelläkävijä. Luomme kosmetiikka-alalle ratkaisukeskeisiä toimintamalleja, jotka edistävät kiertotaloutta ja zero waste -arvoja. Toimitaan yhdessä ja varmistetaan, että kauneus ei maksa liikaa luonnolle.

Kiitos siis, kun olet täällä! Täällä teet täydellisiä kosmetiikkalöytöjä samalla säästäen luontoa ja lompakkoa. Tule mukaan, kun mullistamme nykyihmisten tapaa tehdä ostoksia!

 

Kipitä vaikuttaville kosmetiikkaostoksille tästä.