Me olemme COSSA

Be The Cosmetics Savior!

Oletko valmis vaikuttamaan kestävällä tavalla kosmetiikan maailmaan? COSSA on kosmetiikkavastuullisuuden edelläkävijä. Luomme kosmetiikka-alalle ratkaisukeskeisiä toimintamalleja, jotka edistävät kiertotaloutta ja zero waste -arvoja.

Toimitaan yhdessä ja varmistetaan, että kauneus ei maksa liikaa luonnolle. Siksi valikoimamme tuotteet ovat:

  • täydellisiä, mutta hävikkivaarassa olevia tuotteita. Tämä tarkoittaa sitä, että valikoimamme tuotteet ovat poistuneet esimerkiksi isojen ketjujen valikoimista uusien tuotevalikoimien myötä.
  • muunmuassa sesonkituotteita sekä brändiuudistettuja tuotteita. COSSA antaa näille tuotteille mahdollisuuden päästä nautittavaksi. Tavoitteemme on pidentää tuotteen elinkaarta, joka ilman meitä olisi voinut jo päättyä.
  • 100% säästö luonnolle, sillä ehkäisemme täydellisen kosmetiikkahävikin, joka olisi muodostunut myymättömästä tuotteesta. Kanssamme säästät ja vaikutat.

Kiitos siis, kun olet täällä! Täällä teet täydellisiä kosmetiikkalöytöjä samalla säästäen luontoa ja lompakkoa. Tällä sivulla pääset tutustumaan COSSAn juuriin. Toimintamallistamme voit lukea lisää täältä. Tule mukaan, kun mullistamme nykyihmisten tapaa tehdä ostoksia! 

  

COSSA tarjoaa kosmetiikkatuotteille kestävämmän elinkaaren

COSSA verkkokauppa avattiin kesäkuussa 2022. Verkkokaupan lanseerausta edelsi reilun vuoden kehitysprosessi, joka sisälsi vastuullisuuskartoitusta sekä yhteistyökumppanuuksien luomista. Kun idea COSSAsta syntyi vuoden 2021 alussa, aloimme kartoittaa Suomessa toimivien kosmetiikkamyyjien kosmetiikkahävikkiä. Lue lisää kyselystämme täältä. 

 

Toiminnan pilarit

COSSA tarjoaa vastuullisempia kosmetiikkavalintoja sekä yrityksille että kuluttajille. Toimintamme kolme pääarvoa ovat ratkaisukeskeisyys, zero waste sekä kokonaisvaltainen ekologisuus. Pyrimme vaikuttamaan kosmetiikan tuotannon sekä kulutuksen vastuullisuuden epäkohtiin. Jos kosmetiikka-alan tarkastelu vastuullisuusnäkökulmasta kiinnostaa, kurkkaa COSSAn blogi tästä.

Yrityksillä tuotannon vastuullisuuden epäkohtia voivat olla mm. kosmetiikan pikatuontanto, kosmetiikan tuotantoprosessin (epä)ekologisuus sekä tuotannon ja myynnin sivuerät, toisin sanoen hävikkikosmetiikka. Yhteistyökumppanimme ovat sitoutuneet kehittämään brändiensä ekologisia arvoja kanssamme.

Verkkokaupassamme myymme tarkoin valikoituja, hävikkivaarassa olevia tuotteita yhteistyökumppaneiltamme. Kuluttajille tarjoamme vastuullisempia tuotevalintoja verkkokaupassamme, jonka lisäksi tarjoamme tilauksiin veloituksettoman kosmetiikan kierrätysoppaan, jotta kosmetiikan elinkaari säilyisi ekologisena myös kodeissa. Sosiaalisessa mediassa tarjoamme inspiraatiota sekä vinkkejä vastuullisempaan kosmetiikan kulutukseen. 

Missio 
COSSAn toimintamallin missio on pidentää kosmetiikan elinkaarta ja vähentää kosmetiikkajätettä. Valikoimamme tuotteet ovat kosmetiikan maahantuojien valikoimasta poistuneita, täydellisiä tuotteita. Kyllä - myös täydellisiä kosmetiikkatuotteita päätyy hävikiksi.
Toimijat siirtävät tuotteita säännöllisesti sivuun tuodakseen tilalle uusia tuotteita. Valikoimamme tuotteet ovat nimenomaan valikoimasta poistuneita, täydellisessä kunnossaan olevia käyttötuotteita, eivät siis esimerkiksi vanhentuneita tai rikkoutuneita tuotteita. Valikoimamme tuotteet on valittu valikoimaan COSSA-kriteerein: vaadimme läpinäkyvyyttä, laatua ja pitkää elinikää. Valikoimamme on limited edition, sillä valikoimamme koostuu tarjolla olevista hävikkivaarassa olevista tuotteista, eikä meillä siksi ole vakituista valikoimaa. Ennen uutta, hyödynnetään olemassa olevaa!

 

COSSAn juuret

COSSAn perustajan tarina

"Hei! Olen Olivia Bigovic. Olen yrittäjä, kauneusvaikuttaja ja COSSAn perustaja. Olen työskennellyt kauneuden sisällöntuottajana ja vaikuttajamarkkinoinnin ammattilaisena vuodesta 2019. Idea COSSAsta tulikin työni myötä. Omassa työssäni huomasin, kuinka helposti täydellistä kosmetiikkahävikkiä syntyy. Tein tämän havainnon alkuvuodesta 2021 ja ajatus jäi alitajuntaani muhimaan. Varsinaisen idean COSSAsta sain unessa. Unessa nimi COSSA (eli cosmetics savior, kosmetiikan pelastaja) tuli myös esiin, eli periaattessa sain valmiin yritysidean yöunilla. Näinkin voi käydä!

Aloin nopeasti tekemään taustatoimia COSSAn eteen. Heti aluksi teetin hävikkikyselyn yrityksille, jonka tulosten kautta lähdin rakentamaan yritystä ja toimintamallia. Tulen yrittäjäsuvusta - olen yrittäjä neljännessä sukupolvessa. Yrittäjyys siis selvästi tulee veressäni ja COSSA onkin jo toinen yritykseni.

Vuonna 2022 sain luotua COSSAn ensimmäiset yhteistyökumppanuudet ja pääsin valmistelemaan lanseerausta. Lanseeraus toteutettiin kesäkuussa 2022. Olen itse ollut myös fyysisesti läsnä COSSAn ensiaskelissa. Halusin, että pidämme varaston ja logistiikan aluksi sisäisenä, jotta voin itse olla paketoimassa tilauksiamme ja suunnitella pakettimme. Ensimmäiset tilaukset olivat niin jännittäviä!

Kaikkea en kuitenkaan ole tehnyt yksin. Olen kiitollinen avusta, jota olen saanut COSSAn starttaamiseen! COSSAn taustalla on mm. ympäristöalan ammattilaisia, brändivastuullisuuden ammattilainen, graafinen suunnittelija sekä mieletön sometiimi. COSSAn tavoite ei ole olla vain brändi ja yritys, vaan myös yhteisö ja kosmetiikkavastuullisuuden keulakuva. Kiitos, kun seuraat ja tuet tarinaamme!" - Olivia Bigovic 

 

Toimintamallimme

 

Ota meihin yhteyttä!

Jos sinulla on jotain kysyttävää toiminnastamme tai tuotteistamme, otathan yhteyttä: info@cossa.fi
Hei yrityksen tai median edustaja! Oletko kosmetiikan maahantuoja, jälleenmyyjä tai valmistaja? Haluatko olla mukana luomassa kestävämpää tuote-elinkaarta? Kuulemme mielellämme saatavilla olevista tuotteistanne tai kiinnostavista yhteistyömahdollisuuksista. Yritysten yhteydenotot: olivia@cossa.fi

Hei vaikuttaja! Aloittavana yrityksenä toteutamme pieniä yhteistyö -kampanjoita sekä olemme kiinnostuneita vaikuttajien toteuttamasta sisällöntuotannosta omiin kanaviimme. Sosiaalisen mediaan liittyvissä yhteydenotoissa: info@cossa.fi

 

      

 

Sunnuntai,Maanantai,Tiistai,Keskiviikko,Torstai,Perjantai,Lauantai
Tammikuu,Helmikuu,Maaliskuu,Huhtikuu,Toukokuu,Kesäkuu,Heinäkuu,Elokuu,Syyskuu,Lokakuu,Marraskuu,Joulukuu
Lisää toivelistalleNäytä toivelistaniPoista toivelistalta
Ostoskori

Korisi on tyhjä.

Shoppaa tuotteita