Tietoa hävikistä

COSSA myy hävikkiuhan alla olevaa kosmetiikkaa

Verkkokaupastamme löytyvät tuotteet ovat aivan sitä tuttua & turvallista kosmetiikkaa, mutta sellaista, joka on vaarassa joutua hävikiksi.

Valikoimamme on limited edition - valikoimastamme löytyy siis vain sillä hetkellä tarjolla olevaa, hävikiltä pelastettua kosmetiikkaa.

 

Kolme tuotetta kymmenestä päätyy kosmetiikkajätteeksi

Kosmetiikka-ala tuottaa jopa 120 miljardia kosmetiikkapakkausta vuodessa (lähde: Forbes). Suurin osa tuotetusta kosmetiikasta päätyy käyttöön, mutta syystä tai toisesta aina jää tuotteita tai eriä, jotka eivät päädy käyttöön. Arvioidaan, että jopa kolme tuotetta kymmenestä päätyy kosmetiikkajätteeksi (lähde: Vogue Business). COSSAn missio on vähentää kosmetiikkajätettä tarjoamalla markkina-alusta kosmetiikkahävikille sekä tukemalla kuluttajien kosmetiikan kulutusta ja kierrätystä.

 

 

Hävikiksi joutuvat usein täysin käyttökelpoiset tuotteet

Valikoimamme tuotteet ovat Suomessa toimivien kosmetiikkamyyjien valikoimasta poistuneita eriä. Toimijat siirtävät tuotteita säännöllisesti sivuun tuodakseen tilalle uusia tuotteita. 

Valikoimamme tuotteet ovat nimenomaan valikoimasta poistuneita, täydellisessä kunnossaan olevia käyttötuotteita, eivät siis esimerkiksi vanhentuneita tai rikkoutuneita tuotteita. 

Toimintamallimme tavoite on tarjota koti mahdollisimman monelle kosmetiikkatuotteelle, jonka vuoksi pidämme eräkoot maltillisina. Voit lukea yhteistyökumppaneistamme täältä.

 

Kyllä, jopa 30% kaikesta kosmetiikasta päätyy hävikiksi

Arvioidaan, että jopa kolme tuotetta kymmenestä päätyy kosmetiikkajätteeksi. Noin 1/5 kaikesta kosmetiikasta päätyy hävikiksi täysin käyttökelpoisena. Tästä ylijäämästä tai valikoimasta muutoin poistuneista eristä huolehtii COSSA. COSSA ei siis myy vanhentuneita tai rikkoutuneita tuotteita.

Kun idea COSSAsta syntyi, toteutimme hävikkikyselyn Suomessa toimiville kosmetiikkamyyjille. Kyselyn mukaan yli 50% toimijoiden kosmetiikkahävikistä on valikoimasta poistuneita eriä tai ylijäämää. Ns. täydellistä ylijäämää löytyy COSSAlta. Valikoimasta poistuneisiin tuotteisiin lasketaan usein myös ylijäämä. Ylijäämää syntyy, kun tuotettu määrä ei kohtaa kysyntää ja tuotteita jää näin ylimääräiseksi. Alle kuitenkin ylijäämä ja valikoimasta muutoin poistuneet tuotteet on merkitty erikseen. Kyselyyn vastasi 10 yritystä, joista puolet olivat suuria, kansainvälisiä maahantuojia.

 

Miksi tuote on joutunut hävikiksi?

 

Tarjoamme kosmetiikalle pidemmän elinkaaren

Kyselyn pohjalta lähdimme kehittämään toimintamalliamme. Prosessi alkaa, kun yritykset ilmoittavat meille valikoimasta poistuvista tuotteistaan. Valitsemme COSSAn valikoimaan tuotteita, jotka sopivat käyttöikänsä, laatunsa sekä brändinsä puolesta COSSAn kriteereihin. Sinä voit lukea tuotteesta, brändistä, tuotteen ainesosista sekä tuotteen hävikkisyystä tuotesivulta. Tällaiset tiedot helpottavat oikean tuotteen löytämistä.

Ennen kuin tuomme tuotteet myytäviksi verkkokauppaamme, on tuotteet tuotetietoineen kirjattu järjestelmiimme sekä vastaanotettu varastollemme. Tuotteet sijaitsevat omalla varastollamme Helsingissä, jolloin pystymme seuraamaan pakkausten laatua sekä myyntiaikaa itsenäisesti. Verkkokaupastamme sinä voit löytää tuotteita, samalla tukien kestäviä arvojamme sekä tarjoten kosmetiikalle pidemmän elinkaaren. Pakkaamme tuotteet helposti kierrätettäviin pakkausmateriaaleihin. Tilauksesi mukana saat kosmetiikan kierrätysoppaan.

Olemme suunnitelleet toimintamallimme tehokkaaksi, jotta mahdollisimman moni tuote tulisi myydyksi ja päätyisi käytettäväksi. Siksi tuotteemme sekä yhteistyökumppanimme ovat tarkoin valikoituja. Mikäli tuote ei syystä tai toisesta tule myydyksi meilläkään, lahjoitamme tuotteet hyväntekeväisyysjärjestöille. Mikäli lahjoitamme tuotteita järjestöille, ilmoitamme siitä läpinäkyvästi.

 

LAHJOITUKSET:

15.12.2022 Hope Ry

 

Sunnuntai,Maanantai,Tiistai,Keskiviikko,Torstai,Perjantai,Lauantai
Tammikuu,Helmikuu,Maaliskuu,Huhtikuu,Toukokuu,Kesäkuu,Heinäkuu,Elokuu,Syyskuu,Lokakuu,Marraskuu,Joulukuu
Lisää toivelistalleNäytä toivelistaniPoista toivelistalta
Ostoskori

Korisi on tyhjä.

Shoppaa tuotteita